Ataşehir Mimar Sinan Mahallesi

KURUMLAR REHBERİ'NE
KAYIT OL

Ataşehir Kurumlar Rehberi
ilçe genelinde size ulaşmak isteyen
komşularınıza ulaşmanızı sağlar.

KURUM EKLE

KATEGORİLER

KURUM ARAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Haber

İBB - ATAŞEHİR MAHALLE MUHTARLARI YÖNETİŞİM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Haberi Oku

Haber

YENİŞEHİR MAHALLESİ SAKİNLERİMİZİN DİKKATİNE!

Haberi Oku

Haber

İÇERENKÖY MAHALLESİ SAKİNLERİMİZİN DİKKATİNE!

Haberi Oku

Haber

ATAŞEHİR’İN ULAŞIM VE TRAFİK SORUNLARI ÜZERİNE TOPLANTI YAPILDI

Haberi Oku

Haber

MAHALLE ULAŞIM SORUNLARI TESPİT ÇALIŞMASI

Haberi Oku

Haber

2024 YILI MAHALLE ULAŞIM TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Haberi Oku

Haber

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ BEKLEYEN 7 MAHALLEYE MÜJDE

Haberi Oku

Haber

MUSTAFA KEMAL - AŞIKVEYSEL MAHALLELERİ 1/5000'LİK İMAR PLANI ÇIKTI

Haberi Oku

Haber

İÇERENKÖY’ÜN İMAR PLANIYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Haberi Oku

Haber

ATAŞEHİRLİLERE MÜJDE, “SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ” İÇİN İZİN ÇIKTI

Haberi Oku

Haber

ATAŞEHİR'İN 17 MAHALLESİNE DEPREM KONTEYNERLERİ KONULUYOR

Haberi Oku

Haber

AŞIK VEYSEL - MUSTAFA KEMAL MAHALLERİ 1/5000'LİK İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Haberi Oku

Haber

ATAŞEHİR’İN TOPLU ULAŞIM SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN 209 SEFER ARTIŞI

Haberi Oku

MEZAR YERİ KULLANMA BELGESİ NASIL ALINIR?

Cenaze defninden 30 gün sonra, defnedilen cenazenin 1. derece yakını (sırasıyla; eşi, oğlu, kızı, anne, baba ve kardeşi) tarafından bizzat kimlikle Başkanlığımıza bağlı Bölge Müdür Yardımcılıklarımıza başvurulur. İşlemler için önce bölge Yazı İşleri ve Kontrol Bürolarına başvurulmalıdır.Mezar Yeri Kullanma Belgesi kayıp ise, Nüfus Kayıt Örneği alınarak, cenazenin en yakını tarafından Müdürlüklerimize bağlı Bölge Müdür Yardımcılıklarına başvurulur. Kontrol ve Arşiv araştırması sonucu güncelleme yapılır.

CENAZEMİ ŞEHİR DIŞINDA DEFİN ETTİRMEK İSTİYORUM

Ölüm Belgesi ile cenazenin bulunduğu yere en yakın şefliğimize başvuru yapılır ve cenaze istenilen yere ÜCRETSİZ olarak nakledilir.

CENAZE İŞLEMLERİNDE ÜCRET ÖDÜYOR MUYUZ?

Cenazenin bulunduğu yerden alınarak, gasilhaneye getirilmesi, camiye ve mezarlığa götürülmesi, defin sırasında kullanılan mezar tahtası ve gömü işlemleri ÜCRETSİZ olarak yapılmaktadır.

CENAZE NAMAZI SONRASI İŞLEMLER NASIL OLUR?

Camide kılınacak cenaze namazı sonrası, cenaze, defnedileceği mezarlığa götürülerek toprağa verilir.

CENAZE İŞLEMLERİ NASIL BAŞLAR?

Cenaze işlemleri resmi kurumlarca düzenlenen Ölüm Belgesinin alınmasıyla başlar.

CENAZE DEFİN ÖNCESİ İŞLEMLERİ NELERDİR?

Cenazeler; ilgili şefliklerce görevlendirilecek personel tarafından bulunduğu yerden, başkanlığımıza bağlı en yakın gasilhaneye nakil edilir ve orada dini vecibelere uygun olarak ÜCRETSİZ olarak cenaze defin hizmetleri (nakil, gasil, kefenleme, defin) yapılır.

ÖLÜM BELGESİ NASIL ALINIR?

Ölüm Belgesi ile en yakın Cenaze İşleri Şefliğine başvurulur. Cenaze; aile kabrine defin edilecek ise mezar yerini bilen biri, Mezar Yeri Kullanma Belgesi ile gelir.

CENAZE İŞLERİNİ KİMLER TAKİP EDEBİLİR?

Cenazeye ait tüm işlemler, cenazenin en yakın kan ve sıhri akrabaları tarafından takip edilecektir.

CENAZE ARACI NASIL ALABİLİRİZ?

İBB Tarafından, Tabipliklerden ( Belediye, Hastane, Adli Tıp Doktoru ) ölüm belgesi düzenlenip bilgi sistemine düştüğü andan itibaren cenaze sahibi ile iletişime geçilerek araç yönlendirilmektedir.

ÖLÜM BELGESİ ALMADAN İŞLEM BAŞLAR MI?

Ölüm Belgesi alınmamış cenazeler için hiçbir işlem yapılamaz ve cenaze gasilhaneye alınamaz.

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL MAHALLELERİ NİP İTİRAZLARI İBB MECLİSİNDEN GEÇTİ PEKİ BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL OLACAK?

Ataşehir İlçesi Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri NİP çalışmaları kapsamında hazırlanan plan teklifi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.02.2020 tarih ve 277 sayılı kararı ile tadilen uygun bulunmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanınca 22.02.2020 tarihinde onaylanmıştı. Ataşehir İlçesi 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahalleleri Nazım İmar Planı 25.09.2020-26.10.2020 tarihleri arasında Planlama Müdürlüğünde askıya çıkarılmış ve plana askı süresi içinde yapılan itirazlar yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre değerlendirilerek karar alınmak üzere 08.03.2021 tarihinde İBB Meclisine iletilmişti.

Söz konusu plan 13.01.2022 tarihli Meclis Komisyon Raporunun 2. bölümünde yer alan Komisyon görüşüne göre tadilen kabul edilmiştir.

Meclis Müdürlüğü tarafından Karar yazıldıktan sonra Meclis Kararı sırasıyla Katip Üyeler, Meclis Başkan Vekili ve Başkana imzaya sunulacak olup Valilik onayının da alınmasının ardından Müdürlüğümüze iletilecektir. Söz konusu işlemlerin yaklaşık 2 hafta sürmesi beklenmektedir. Bununla birlikte 13.01.2022 tarihli Meclis Kararı ile K1 Konut alanlarındaki yoğunluk değeri 500 ki/ha olarak K2 rumuzlu konut alanları için 600 ki/ha olarak düzenlenmiştir. Ayrıca K1 konut alanlarında parsel birleştirme yöntemi ile elde edilecek alanlarda yoğunluklar; 1500-2999 m² arasında 650 ki/ha, 3000- 4999 m²arasında 800 ki/ha, 5000 m² üzerindeki alanlarda ise 1000 ki/ha olacak şeklinde düzenlenmiştir. Meclis Kararının Müdürlüğümüze iletilmesi akabinde Meclis Kararı gereği teknik düzenlemeler yapılacak olup Büyükşehir Belediye Başkanının onayına sunulacaktır. Onay işlemlerinin tamamlanmasından sonra plan Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğünde ve “planaski.ibb.gov.tr” internet sitesinde 30 gün süreyle askıya çıkarılacaktır.

Plan süreci ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayınız.


FERHATPAŞA NAZIM İMAR PLANI İLETİŞİM OFİSİ NEREDE?

16 Eylül tarihinde açılan “Ferhatpaşa Nazım İmar Planı İletişim Ofisi“ bünyesinde Ferhatpaşa Mahalle sakinlerinin sorun ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek, birlikte karar verme olanaklarını geliştirmek, farkındalığı sağlamak, yerel halk ile etkileşimi arttırmak, mevcut ya da ileriye dönük proje, eylem planı gibi çalışmalar yürütmek ve yaşayan ve uygulanabilir bir plan yapılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmaktadır.

Tüm Ferhatpaşa sakinleri davetlidir.

Adres: Ferhatpaşa Bilim & Sanat Merkezi Yeditepe Caddesi No: 48 Ferhatpaşa Ataşehir/İstanbul
Telefon: 0534 799 24 94

65 Yaş üzeri vatandaşlar ücretsiz ulaşım hakkı kalktı mı?

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklaması, İstanbul’u etkilemiyor. İBB’nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Özel Taşımacılık İşletim Sistemi sayesinde, İstanbul’da hizmet veren özel halk otobüslerine toplam 1,6 milyar lira destek verildi. 65 yaş üstü İstanbullular, özel halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanmaya devam edecek. Son günlerde gündeme gelen Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü kişilere tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamaları, İstanbul’daki toplu ulaşımda uygulanmayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadı - 24/08/2023

M8 Bostancı-Dudullu Metrosu’nda ücretsiz internet var mıdır?

Metrolarda İstanbulluların günlük iletişim ihtiyaçları ve olası afet durumlarında büyük önem taşıyan internet erişimi yaygınlaştırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 17 Ağustos 1999 depreminin 24 yıldönümünde M8 Bostancı-Dudullu Metrosu’nda ücretsiz ve kesintisiz internet İBB Wi-Fi’yi kullanıma sundu.

İstanbullulara ilk olarak Ekim 2021’de M2 Yenikapı-Hacıosman Metrosu’nda sunulmaya başlanan ücretsiz ve kesintisiz internet hizmetinin kapsamı genişletildi. Günlük ortalama 42 bin yolcu taşıyan, 13 istasyonlu ve 14,3 km’lik Bostancı-Dudullu Metrosu’nda; 80 km hızda bile tren başına ortalama 250 mbit download, 100 mbit upload hıza ulaşıldı. Proje kapsamında Bostancı-Dudullu Metrosu’ndaki 10 ayrı trene 40 tane erişim noktası ve tünel içlerine 46 adet hat boyu ekipmanı kuruldu.